PRIMARIA COMUNEI SOIMI

Judetul Bihor

TURISM

    Comuna Soimi, prin frumusetea si originalitatea peisajului natural, prin vestigiile istorice, elementele de flora, ape, clima, a zonei de pescuit, ofera vizitatorilor, aer curat, apa rece din izvoare, posibilitati multiple de recreere si petrecere a timpului liber.
    Comuna dispune de suprafete mari de paduri, brazdate de Valea Soimului, Valea Fiediului care au locuri pitoresti pentru relaxare. Asa sunt locurile:
  • "Fantina rece" pe Valea Fiediului,
  • "La nuci" - pe Valea Soimului,
  • "Fantinile de la Agri" la interferenta cu judetul Arad pe Valea Soimului,
  • "La Baliteas" - Pe Valea Zarzagului,
  • "La pini" - la  localitatea Dumbravita de Codru, unde se afla si Statia Meteorologica Virful Pinilor, precum si un radioreleu al TV Cluj.   
    Aria protejata a defileului Crisul Negru, de la intrarea in localitatea Borz pana la intrarea in localitatea Urvis de Beius, cu numeroase locuri pentru pescuitul amator, de asemenea rezervatia naturala a bujorului salbatec din Dealul Pacau, la localitatea Borz.
    Potentialul turistic si de agrement din zona Urvis de Beius, a fost valorificat inca din anii 1980, prin amenajarea unei frumoase tabere de vara a copiilor, care pana in 1990 era vestita in toata tara.
    Tabara functioneaza si astazi, insa cu nu numar de vizitatori redus. Are conditii foarte bune de cazare, masa de desfasurare a activitatilor culturale si sportiv - turistice, sub lozinca:
    "Foaie verde de macris
    Bun venit pe la Urvis".
    In localitatea Codru, pe Valea Zarzagului, la o distanta de 8 km de centrul comunei, se afla Tabara pentru tineret "Orizont" situata intr-un cadrul mirific deosebit, loc care este vizitat de straini si conationali deopotriva. Aici ar fi necesar o investitie pentru asigurarea accesului pe drumul comunal 230 Soimi - Codru in conditii mai optime, in special pentru tipurile de autoturism moderne.
    Potentialul turistic al comunei Soimi ar putea fi valorificat prin parteneriat intre autoritatea publica locala si persoane juridice interesate sa investeasca in acest sens.